Eerste dagje thuis…

15 november:

We hebben allemaal heerlijk geslapen. Om 6.45 staan Koen en Jasmijn aan ons bed. Ze willen gaan spelen! Dus lekker aankleden en nog even spelen. Gelukkig hebben opa en oma gisteren gezorgd voor een eerste vulling van de kastjes: brood, melk, kaas, leverpastei en vruchtenhagel :-) Dus we kunnen prima ontbijten.

En dan…. naar school. Het is toch wel spannend om weer naar school te gaan, iedereen weer te zien. Koen en Jasmijn kijken er allebei weer erg naar uit. In beide klassen hangen welkom in groep 1/2a of 4! Jasmijn duikt gelijk de poppenhoek in en het lijkt of ze nooit is weg geweest. Zelfs cadeautjes: een mooi boek met tekeningen van alle kinderen en een lief cadeautje van Raff, die haar toch ook wel erg gemist heeft. Koen moet even wat meer wennen. Hij wil eigenlijk niet zo in de belangstelling staan. Maar in groep 4 gaat dat toch al anders. De kinderen, ouders en de juffen / meneren willen natuurlijk graag weten hoe het allemaal is geweest. Hij slaat zich er goed door heen! Voor ons is het ook weer een weerzien met de andere kinderen en een boel ouders. Heel bijzonder ook weer. (Volgens mij heb ik dat woord de laatste tijd al wel vaker gebruikt…)

Hannelore kan gelijk weer aan de bak. Om af te kicken van het lesgeven aan Koen en Jasmijn. Ze gaat helpen bij de techniekles in groep 1/2a. Erg leuk weer en ook fijn om dan in de pauze alvast te horen, dat het Koen goed afgaat. Iedereen wil samen met hem lezen en spelen! Wat een warme ontvangst op school!

Na school natuurlijk afspreken: Liyana en Lars gaan lekker mee! Het is heerlijk om Koen en Jasmijn lekker thuis te zien spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Omdat Norah en Eva eigenlijk ook erg graag hadden willen afspreken, gaan we die oppikken om lekker met z’n allen naar de speeltuin achter de school te gaan. Dus 4 grote meiden aan de gang. Genieten. Ze willen niet ophouden en eigenlijk gewoon door blijven spelen! Bij het naar huis brengen, belanden we spontaan bij Norah en Eva thuis. Omdat Loris (was ziek thuis vanochtend) ook graag nog Koen wil zien vandaag en er een film opgezet wordt, bellen we Koen of hij ook wil komen. En nu toch al bijna iedereen hier is, wordt deze eerste dag uiteindelijk afgesloten met frietjes en nasi bij de fam. Pham!

Zo de reis zit er nu echt op. De start is weer gemaakt in het gewone leven. Gelukkig zijn daar ook heel veel momenten in om gigantisch van te genieten. Dus dat gaan we ook doen. Die dagelijkse, simpele dingen in het leven zijn ook zo mooi!

Aangezien er veel spam binnen komt op de blog, sluiten we de mogelijkheid om comments te plaatsen af. Mocht je ons alsnog wel een berichtje willen sturen (wat we natuurlijk erg leuk vinden), dan zijn we te bereiken op ons eigen e-mailadres, wat te vinden is onder het kopje contact.

20131117-211620.jpg

This entry was posted in Logboek. Bookmark the permalink.